NieuwsWedstrijdverslagF-jeugd voor de winst

24 december 2018by webmaster
IMG_0767
IMG_0768
IMG_0784
IMG_0763

F-jeugd voor de winst
Door Aïcha Koopman 23 December 2018

Zondag 23 december 2018 mocht de F-jeugd weer aan de bak. Dit keer stond er een toernooitje gepland in Sint Annaparochie.

Voorafgaand aan het toernooi vroegen de trainers aan de F-jeugd wat zij gingen doen tijdens dit toernooitje. Zij gaven al snel het antwoord: ‘winnen natuurlijk want dit wordt wel eens tijd’.

De F-jeugd zit in een stijgende lijn. Het eerste toernooi verloren zij alles, het tweede toernooi werd er veel gelijk gespeeld maar de winst bleef nog uit.

Na een goede warming-up begonnen ze aan een kerstestafette. Zo fanatiek als alle jeugd is begon H.V.Cometas sterk met Sint Anna en Stiens op hun hielen. Uiteindelijk eindigde het in een gelijk spel voor H.V.Cometas en Sint Anna met Stiens er echt net achter.

Omdat dit spel weer in gelijk spel eindigde was de F-jeugd van H.V.Cometas nog fanatieker geworden tijdens de wedstrijdjes. Omdat er een paar kinderen misten kregen zij aanvulling van Mette en Saar van de E-jeugd.

Vol goede moed begon de F-jeugd aan de eerste wedstrijd tegen Sint Annaparochie. Door goed verdedigingswerk van Bram en het overspel van onder meer Sophie en Benthe kon Merijn ervoor zorgen dat er al vrij snel 1-0 op het scorebord stond. Ze hadden de smaak te pakken. Ze speelden echt als een team samen, moedigden elkaar aan en hadden plezier in het spel. Toen de scheids het eind signaal gaf liepen ze vol trots van het veld af. De eerste winst was binnen.

Ze hadden even een wedstrijdje rust maar al snel mochten ze aantreden voor de tweede wedstrijd. FHC uit Stiens. De derby van het hoge noorden. Dit keer was H.V.Cometas de eerste paar minuten niet heel scherp maar gelukkig stond Saar heel goed te keepen. En ineens ging de knop om. H.V.Cometas ging voor de winst. Door een paar mooie acties van Mette en Bram kwamen ze steeds dichter bij een doelpunt. Uiteindelijk lukte het Benthe met een mooie sprongschot om de 1-0 op het scorebord te zetten. Het publiek werd helemaal wild. Nu hadden ze de smaak nog meer te pakken want ja scoren smaakt naar meer. Maar de keeper van FHC staat ook heel sterk want Merijn en Mette hebben toch moeite om de bal naast de keeper te krijgen. Maar daar kwam Benthe weer. Met een mooi strak schot kreeg zij hem naast de keeper en stond daar zomaar ineens 2-0 op het scorebord. Nog heel even komt FHC dichtbij en is het 2-1 maar door goed verdedigingswerk wint H.V.Cometas ook deze wedstrijd.

Nu staat er nog één ronde shoot-outs gepland. Hier wordt duidelijk zichtbaar hoe goed de jeugd kan schieten maar ook kan keepen. Volgens mij was dit een hele geslaagde middag voor de F-jeugd. Nu mogen ze verdiend genieten van hun vakantie.

Een trotse trainster

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020