NieuwsWedstrijdverslagF.H.C DS1 vs H.V.Cometas DS2

27 januari 2019by H.V.Cometas
Screenshot at jan. 27 16-40-15

Friese derby
Door Vera Sikkes 27-01-2019

In de tweede klasse stond dit weekend een heuse derby op het menu. Het tweede dames team van H.V.Cometas mocht afreizen naar Stiens om het op te nemen tegen koploper F.H.C. Van te voren werd deze wedstrijd groots aangekondigd, waardoor iedereen extra gemotiveerd werd om er een leuke wedstrijd van te maken. In de eerste helft van het seizoen hebben we ervaren dat de dames uit Stiens een lange adem hebben. Maar deze wedstrijd zouden we laten zien dat wij niet voor niets op een derde plaats in de competitie staan.

Onze trainer/coach Keimpe heeft de afgelopen week niet stil gezeten. Woensdag werd er een tactisch plan geshowd op zijn draagbare coachboard. Met deze tactiek gingen we de wedstrijd strijdlustig van start. Eerst moesten we nog een beetje wennen aan deze nieuwe speelstijl waardoor we meteen tegen een 6-3 achterstand aankeken. Gelukkig konden we deze week nog gebruik maken van onze ‘rückraum links’ Larissa. Larissa wist zich door de verdediging van F.H.C te knokken waardoor we steeds een stukje dichterbij kwamen. Sandra, die na een lange blessure weer terug is, nam de ploeg voor rust op sleeptouw. Daardoor keken we bij rust nog maar tegen een achterstand van 1 doelpunt aan.

In de tweede helft moesten we bij ons plan blijven. De vorige wedstrijd kregen we in de tweede helft handballes van de meiden van F.H.C. Dat kon ons natuurlijk geen twee keer overkomen. De kracht van F.H.C is het lopen van de snelle break. Door goed verdedigend werk van Esmee en Kaya moest onze tegenstander een ander plan bedenken. Dat plan was het lanceren van hun meters hoge linkeropbouw speelster. Dat lukte aardig waardoor we onze achterstand meteen op zagen lopen. Corine en onze nieuwste aanwinst Kitty wisten een grotere achterstand te voorkomen door elkaar mooi vrij te spelen en de bal achter de keepster te gooien. Ondanks dat we de koploper niet hebben verslagen, hebben we toch een fijne wedstrijd gespeeld. Wij focussen ons weer op de volgende wedstrijd om onze plaats in de top 3 veilig te stellen.

Eindstand: 27-19

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020