Westlandia DS3 vs H.V. Cometas DS1

Westlandia DS3 vs H.V. Cometas DS1

Samenvatting

Blijven vechten en alles vieren

Door Simone Postma, 29 september 2019

Zondagochtend 8.30 in de regen bij de blauwe golf. De meiden van dames 1 voelen zich weer even C-jeugd. Vandaag de eerste competitie wedstrijd van het seizoen en we mogen gelijk naar het verre Naaldwijk. De meiden van Westlandia zijn een pittige tegenstander en na de lange rit ontbreekt de focus bij ons nog wat. Nieuwe coach en trainer Marcel voelt dit goed aan en geeft ons direct een opdracht; vanaf minuut 1 in de warming-up hars ballen gooien, 30 minuten gebruiken om het goede gevoel er bij te krijgen, oftewel omdenken.

Het eerste doelpunt is voor de thuisploeg maar al snel volgen we. Onze 6-0 dekking staat sterk, afstandsschoten worden goed geblokt en aanvallend spelen we de afspraken mooi en op tempo uit. We weten de voorsprong op te bouwen tot een stand van 2-6, maar echt uitlopen Iaat Westlandia niet toe. Na 20 minuten lijkt bij ons de energie er een beetje uit en dus gaan we met een gelijke stand de rust in, 10-10.

Blijven vechten en alles vieren. Dit moeten we samen gaan doen! Zo komen de dames van H.V.Cometas de kleedkamer uit. Hoewel het eerste doelpunt voor ons is blijven we het lastig hebben met deze goede tegenstander. Westlandia komt op voorsprong, wij volgen. Zo staan we af en toe 2 doelpunten achter om vervolgens weer gelijk te komen. Tot het einde blijft het spannend! Mede door een aantal fantastische reddingen van keepster Dione, waaronder 2 penalty’s, blijven we in de race.

Met nog 3 minuten te spelen staan we 20-18 achter. Coach Marcel stuurt Amy en Nika naar een 4-2 dekking en dat werkt! Tot 2 keer toe veroveren we de bal en in de laatste minuut zorgt Amy voor de gelijkmaker. Kunnen we daarmee tevreden zijn tegen deze ploeg? Absoluut. Maar na te snel afronden van Westlandia in de laatste 25 seconden en de snelle actie van Dione kunnen we nog 1 keer de bal opbrengen. Kellie ziet haar kans schoon en met nog 6 seconden op de klok eindigt haar bal keihard binnen de palen. 20-21 is de eindstand na 60 minuten handbal. Juichen, springen en vieren, iedereen met een lach op het gezicht.

Dit hebben we samen gedaan, en wat was het een leuke sportieve wedstrijd! 2 punten mee naar Friesland en dit vieren met een volle buik bij onze sponsor, pizzeria Modena in Sint Annaparochie.

Volgend weekend op zaterdag 5 oktober is onze eerste thuiswedstrijd, tot dan!

Eindstand 20-21

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
29 september 2019 12:00 Hoofdklasse E Dames 1 2019/2020 60'

Resultaten

TeamGoalsUitslag
WPK Westlandia DS320Verlies
H.V. Cometas DS121Winst

WPK Westlandia DS3

H.V. Cometas DS1

Locatie

Sportcentrum De Pijl
Bachlaan 1, 2671 TJ Naaldwijk
logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020