S.V.De Valken vs H.V. Cometas DS1

Samenvatting

Valse start weer goedgemaakt

Door Simone Postma, 03-11-2019

Zaterdagavond 2 november treffen de dames van H.V.Cometas de tweede nieuwkomer in onze competitie. We spelen uit in Venhuizen tegen de Valken die gepromoveerd zijn uit de eerste klasse.

Onderweg en in de kleedkamer zit de sfeer er goed in. Trainer en coach Marcel waarschuwt ons nog voor de start; zorg dat we zo die focus hebben. ‘Dit wordt een belangrijke wedstrijd voor onze doelstelling!’

Het loopt toch net weer even anders. Onze dekking werkt niet zoals normaal, hun kleinste opbouwer kan te vaak van afstand scoren en dan zie je het vertrouwen in de aanval afnemen. 8-2 achter, ai. Dit moet anders. Bij 10-4 een grote tegenslag. Femke raakt geblesseerd aan haar knie en moet met grote pijn naar het ziekenhuis. Gelukkig gaat Janny met haar mee. Knop om nu. Aanpassingen in onze dekking zorgen ervoor dat de Valken het lastig krijgen. Eindelijk eindigen onze ballen ook weer tussen de palen, doorzetten! Met de rust hebben we de valse start weer goed gemaakt; 11-11.

In de tweede helft volgen nog wat tegenslagen. Binnen 10 minuten krijgt Karlijn rood voor een ongelukkige val tijdens het terug verdedigen, waar ze de tegenstander in meeneemt. Niet veel later valt Kellie uit door een oude achillespees blessure. Zo start je met 5 wissels en heb je er uiteindelijk nog 1. Maar zoals wel vaker als het moet, en als we voor iemand vechten, zijn we sterk! Aanvallen ronden we goed af en de dekking staat weer. Steeds verder lopen we uit. We zien de tegenstanders steeds meer vermoeid raken en blijven zelf goed ons spel spelen. Met een eindstand van 23-26 sluiten we af.

2 zuurverdiende punten er bij, een tweede plaats in het klassement maar toch een beetje een dubbel gevoel omdat niet iedereen ongehavend uit deze strijd is gekomen. Nu allemaal goed herstellen want woensdag spelen we de eerste bekerwedstrijd. Dan staan we er weer; met elkaar, voor elkaar!

eindstand van 23-26

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
2 november 2019 20:30 Hoofdklasse E Dames 1 2019/2020 60'

Resultaten

TeamGoalsUitslag
S.V.De Valken26Winst
H.V. Cometas DS123Verlies

S.V.De Valken

H.V. Cometas DS1

Locatie

Sportpark de Valken
Koggeweg 45b 1607 MT HEM
logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020