H.V.Unitas HS1 vs H.V. Cometas HS1

De teruggekeerde keeper Remco Keizer van H.V.Cometas kon de schade nog enigszins beperken door een reeks breakouts te stoppen, zelfs tot vermaak van het thuispubliek.

Samenvatting

De kop niet in de nek gegooid

Door Nick Ploegsma, 13 oktober 2019

Gisteravond reisden de heren van H.V.Cometas af naar Rolde. Met een uur reistijd is dit relatief gezien 1 van de dichtstbijzijnde locaties om te handballen. In de voorbereiding van dit seizoen is er al eerder gespeeld tegen Unitas. Daar werd tijdens het toernooi van F.H.C. in Stiens helaas niet gewonnen dus een geschikt moment om ditmaal de overwinning te pakken.

Na het eerste fluitsignaal werd er direct erg strak verdedigd. Unitas stond defensief sterk en H.V.Cometas wist er in de eerste 10 minuten maar enkele keren doorheen te breken. Ook Unitas wist het doel niet vaak te vinden waardoor het scorebord nog maar een voorzichtige 4-2 noteerde.Unitas was de ploeg die zich als eerste wist te herpakken na de trage start en wist door enkele snelle breaks en omschakelingen van de dekking naar de aanval een grotere voorsprong te pakken. Zij scoorden 4 doelpunten achter elkaar tot de nieuwe aanwinst uit Hongarije, de student Zoltan Szabo, vanuit de hoek wist te scoren.

Mede door veel balverlies van H.V.Cometas zijn kant en andere slordigheden was het moeilijk om bij te blijven bij het soepel lopende snelle aanvalsspel van Unitas. De eerste helft werd afgefloten met een 15-8 ruststand. 7 doelpunten is veel, maar zo’n achterstand is in het handbal nog te herstellen. In de tweede helft kwam H.V.Cometas meer in zijn eigen spel en kon een paar doelpunten inlopen op de achterstand. Wat volgde was een reeks van gemiste kansen en tegendoelpunten van Unitas. Al snel liep de score uit tot een 22-12 in het voordeel van de thuisspelende ploeg.

De teruggekeerde keeper Remco Keizer van H.V.Cometas kon de schade nog enigszins beperken door een reeks breakouts te stoppen, zelfs tot vermaak van het thuispubliek.

In de verdediging kwam de opbouwspeler Martijn Poel lelijk ten val, waarna een speler van Unitas bovenop hem viel. Zijn knie verdraaide en hij moest daarna ter inspectie naar het ziekenhuis.

In het tweede deel van de tweede helft werd de rode draad van de wedstrijd doorgezet. Veel aanvallende kansen werden gemist maar de score werd niet verder uitgebreid. Met een eindstand van 33-23 is er een duidelijke winnaar. Ondanks de nederlaag is in de tweede helft de spreekwoordelijke ‘kop niet in de nek gegooid’ en weten de heren wat de volgende keer beter moet.

Komende week is er een weekend rust waarna op 26 oktober de volgende wedstrijd op het programma staat tegen Ha-STU uit Nijmegen om 20.45 @ Kalverdijkje Leeuwarden.

Eindstand 33-23

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
12 oktober 2019 20:30 2e Divisie HS-A 2019/2020 60'

Resultaten

TeamGoalsUitslag
H.V.Unitas HS132Winst
H.V. Cometas HS122Verlies

H.V.Unitas HS1

H.V. Cometas HS1

Locatie

Sporthal De Boerhoorn Zaal 1
Zuides 50, 9451 KD Rolde, Nederland
logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020