H.V.HVC HS1 vs H.V. Cometas HS1

Samenvatting

De laatste dertig seconden

Door Stan de Boer, 05 januari 2020

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar stond er voor de heren van H.V.Cometas een hele belangrijke wedstrijd op het programma. In een vier punten wedstrijd tegen het enige team wat nog onder H.V.Cometas stond H.V.C moest er gewonnen worden om zicht te houden op de veilige tiende plaats. Na de klinkende overwinning in de thuiswedstrijd tegen H.V.C was er vertrouwen dat ook in de uitwedstrijd gewonnen kon worden maar H.V.C uit is altijd anders dan H.V.C thuis.

Na in de ijskoude sporthal aan te zijn gekomen begon de wedstrijd stroef voor beide teams. Na 8 minuten hadden beide teams pas één keer gescoord. Aan beide kanten werd veel gemist maar er was wel één hoogtepunt in deze fase van de wedstrijd: een gestopte penalty van H.V.Cometas keeper Remco Keizer. In de minuten die volgden bleven doelpunten schaars mede door twee goede dekkingen. H.V.Cometas liep wel uit naar een 6-11 voorsprong maar gaf deze in de laatste minuten van de eerste helft deels uit handen.  Na dertig minuten handbal stond het 9-11.

In de tweede helft begon H.V.C heel sterk en waren ze in staat om het gat volledig te dichten. Vanaf dat moment bleven de twee teams dichtbij elkaar en werd het een heel spannende wedstrijd. Defensief werden beide teams minder en dit leidde tot meer doelpunten met name opbouwers Ferry Ferwerda en Frank Ploegsma maakten hier dankbaar gebruik van. In het laatste deel van de wedstrijd nam H.V.C een risico door bijna elke aanval de keeper eruit te halen en te wisselen voor een extra veldspeler.  In de laatste fase van de wedstrijd gingen beide teams meer missen en was het de vraag wie er uiteindelijk aan het langste einde zou trekken. Toen H.V.C bij een 26-27 stand en nog dertig seconden te spelen hun laatste kans mist was het bijna zeker dat H.V.Cometas de wedstrijd ging winnen. Door rustig de bal rond te spelen in de laatste dertig seconden werd de eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen.

Eindstand 26-27

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
5 januari 2020 13:30 2e Divisie HS-A 2019/2020 60'

Resultaten

TeamGoalsUitslag
H.V.HVC HS126Verlies
H.V. Cometas HS127Winst

H.V.HVC HS1

H.V. Cometas HS1

Locatie

Sporthal de klabbe
Creel 2, 7881 AV Emmer-Compascuum, Nederland
logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020