NieuwsDit jaar is alles anders.

26 november 2018by webmaster
H.V.Cometas Heren 2

Potver…..
Door De Knecht 26-11-2018

Wat is het al weer een tijd geleden dat ik mij heb gemengd in het Friese handbal. Altijd wel aanwezig natuurlijk. Maar geen behoefte om van mezelf te laten horen.

Toch kan ik het nu niet meer laten. Eigenlijk begon het vorig jaar al te kriebelen. Er was iets aan de hand. Buiten de eerste teams van H.V.Cometas ontstond er een nieuwe elite. Voor de één ziet het er uit als vergaande glorie. De ander ziet de constante factor in handballend Friesland.

Daar gelaten dat vorig jaar natuurlijk lastig was. Immers verplicht verliezen is een opgave voor het moraal. De heren 1 hadden het zwaar en om dan concurrentie te voelen is niet goed. Gelukkig aan het eind van de competitie konden de mannen van toen Hansie “met 1-0 win je ook” Maurits laten zien dat ze niet behoorden te degraderen!

Dit jaar is alles anders. Heren 1 is gedegradeerd en speelt op hetzelfde niveau. Geen noodzaak meer om net te doen als of. Daarnaast een nieuwe coach! Wim “The lob” Louwenaar moest dit sterren ensemble naar grote hoogtes sturen.

De start van het jaar was gelijk een Derby. F.H.C was de tegenstander. Omdat de mannen graag willen dat het ook de conculega goed gaat schoten ze de eerste helft vooral tegen de keeper. Natuurlijk is het niet aan de orde te verliezen. Dus in de tweede helft werd orde op zaken gesteld. Een keurige overwinning en genoeg redenen om geen verdere wedstrijden te plannen in de voorbereiding.

Plan was om voor het kampioenschap te gaan. Dit was alleen aan de orde als de heren 1 gelijk onderuit zou gaan in de zwaardere competitie. Aansluiting bij de doelstelling van de club staat daarin centraal. Promotie is het enige dat telt.

De eerste wedstrijden verliepen dan ook als gepland. Enige minpunt is de langdurige blessure blessure van Jitze “sta-bal” Porte. Gelukkig is er de aanvulling van onze club knuffelaar Martijn “ruudje” de Ruiter.

Na 4 speelronden stond het teampje van Wim “the Lob” Louwenaar dan ook glansrijk boven aan. Kon ook niet anders dat de trainers in de rij stonden om zich met de Leeuwarder vedetten te mogen werken. Keuze van de groep viel zonder twijfel op kampioenen maker Piet “Picasso” Feddema.

Toen al snel bleek dat de heren 1 deed wat het moest doen was het tijd om wat druk van dit jonge team te halen. Verliezen is immers geen schande als je het leuk hebt zoals de wijze Arjen “de bowler” Rusticus duidelijk wist te melden aan de groep. Resultaat is dat door deze druk verlichting de groep van heren 1 bovenin meedraait.

Nu naar de orde van de week. Vrone thuis. Lastig op papier. Bij het publiek ook duidelijk te merken. Vooral het ontbreken van Peter “The white wall” ten Dolle zorgde voor onrust bij de trouwe volgers. Maar die wisten niet dat Max “the reflex” Boons dit verlies met 1 oog dicht kon opvangen.

De tegenstander wist dit iig snel genoeg. Dit zorgde voor het team ook voor vleugels. De voorsprong was daar. En de intentie was merkbaar. Winst….

Toch werd al snel duidelijk dat Vrone niet voor niets speelt voor het kampioenschap. Snelle counters en slordig spelen van de gelauwerde mannen van het sterrenteam maakten dat er bij rust een ruime achterstand was.

Na rust was er al snel een aderlating. Ivo “het block” Zijlstra kreeg zijn derde tijdstraf. Toch wisten de mannen te knokken. Langzaam maar zeker kwamen ze meer terug. Dit onder aanvoering van Daniël “king dingeling” Iseger en de beroepsknuffelaar Martijn “Ruudje” de Ruiter. Toch mocht de eindspurt niet baten. Verlies met 24-28 als resultaat.

Wel was het goed om om te zien dat de rest van Friesland heeft begrepen dat er bij deze mannen echt wordt gespeeld. Zelfs F.H.C heren kwam nog even kijken en genieten van het verbluffende handbal wat de mannen op de vloer zetten in de landelijke regio klasse.

De Knecht

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020