NieuwsWedstrijdverslagDames 2 niet voor de poes

2 december 2018by H.V.Cometas
H.V.Cometas Dames 2

Dames 2 stijgt naar de tweede plaats
Door Vera Sikkes 02-12-2018

Na een tegenvallend vorig seizoen zitten prestaties van Dames 2 dit seizoen duidelijk in de lift. Waar we vorig jaar geregeld met zeven ‘vrouw’ op pad gingen, staan dit jaar nieuwe meiden in de rij om deel uit te kunnen maken van dit gezellige en sportieve team. Ook het aanstellen van trainer/coach Keimpe Veenstra heeft effect. Naast veel plezier binnen en buiten het veld kunnen de ‘meisjes van Keimpe’ dit seizoen geregeld juichend het veld verlaten.

Zo mochten we vandaag aantreden tegen het reserveteam van h.v. de Cirkeltijgers. Op voorhand wisten we dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Door het missen van twee opbouw spelers werden we genoodzaakt om onze tactiek hier en daar aan te passen. Onze tegenstander begon in een offensieve 5-1 dekking. Waardoor onze beide opbouw speelsters veel ruimte kregen om te passeren. Maar ook de dames van de cirkeltijgers wisten het net te vinden. Dit resulteerde in een 4-4 gelijke stand na 10 minuten spelen. Gelukkig wist Larissa de gekregen penalty’s te benutten en kwamen we moeizaam op een 8-9 voorsprong. In de rust wist Keimpe de juiste snaar bij de meiden te raken. De opdracht was om ons eigen spel te gaan spelen en vanuit de dekking de voorsprong vast te houden.

In de tweede helft stond de dekking stabiel. Waardoor onze keepster Aïcha een aantal goede stops wist te maken. Dit gaf de rest van het team een boost en bleven we vechten voor de overwinning. Wij wisten al dat onze nieuwe aanwinst Janine hard kon schieten, maar zo hard dat ze het doel deed trillen had niemand verwacht. Vanuit stand schoot ze binnenkant paal een enorme kanonskogel binnen. Met deze goal kwamen de dames van H.V.Cometas op een drie punten voorsprong. Met nog 6 minuten op de klok zouden we de wedstrijd rustig uitspelen. Echter dacht Esmee daar anders over. Zij zette de turbo aan en liep in haar eentje 2 tegenstanders voorbij. Met een prachtige bal hard in de kruising trokken de dames van H.V.Cometas aan het langste eind. Opgelucht én met de punten in de tas konden wij terug naar Leeuwarden. Inmiddels begint de tas met de punten behoorlijk vol te raken. Na 8 wedstrijden hebben wij maar liefst 12 punten en staan wij op de 2deplaats. Als heldin van de week werd uit geroepen: Larissa. Zij speelde deze week maar liefst 3 wedstrijden.

Helaas moeten we na dit weekend afscheid nemen van de nichtjes Lisa en Femke. Zij gaan hun carrière als ‘skilehrerin’ voortzetten in Oostenrijk. Wij wensen de dames heel veel plezier en hopen hun volgend seizoen weer terug te zien op het handbalveld.

Eindstand: 12-16

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020