NieuwsCometas treft koploper eredivisie in beker

17 februari 2016by webmaster

LEEUWARDEN – De handbalheren van Cometas ontvangen woensdag 17 februari, in de achtste finale van de landelijke beker, Hurry-Up uit Zwartemeer dat royaal aan de leiding gaat in de eredivisie.

De Leeuwarders, uitkomend in de tweede divisie (vijfde plaats), waren in de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde werd het tweede team van hetzelfde Hurry-Up (middenmotor in de eerste divisie) in het Kalverdijkje met 27-22 aan de kant gezet. Martijn de Ruiter, opbouwer van Cometas, legt uit waarom zijn team de baas was over Hurry-Up 2. ,,Ze hebben moeite om te handballen zonder hars, want dat is niet toegestaan in de hallen van BV Sport. Maar dan nog hadden ze veel meer kwaliteit moeten hebben. Hun instelling was gewoon niet goed. Al voor de wedstrijd waren ze aan het miepen.” In de zogeheten regiofinale moest Cometas naar Rolde om tegen Unitas te spelen. Unitas is vorig jaar gedegradeerd uit de tweede divisie, maar staat in de Hoofdklasse soeverein bovenaan. Een sterke jonge ploeg die met name thuis goed kan handballen. ,,Die wedstrijd was van onze kant ongelooflijk slecht, maar dan zie je dat we meer ervaring en rust hebben, want uiteindelijk winnen we met 21-24. De rest hebben we verdrongen”, zegt Martijn met een knipoog. De aankomende wedstrijd tegen de huidige nummer één van Nederland is niet alleen bijzonder voor Cometas, maar eveneens voor de liefhebbers van handbal en zeker ook een aanrader voor mensen die kennis willen maken met deze dynamische sport. ,,We willen het Kalverdijkje helemaal vol hebben. We kunnen een unieke prestatie neerzetten en rekenen op massale support in deze kraker. Ik hoop dat ook het eerste van Hurry-Up al begint te miepen voor de wedstrijd, want dan gaan ze eraan”, besluit een lachende Martijn. De entree voor het bekertreffen, aanvang 20.00 uur, is tot 15 jaar gratis en daarboven bedraagt deze slechts 3 euro. Normaliter kost het bijwonen van wedstrijden van Cometas niets maar bij bekerwedstrijden is dit verplicht gesteld door de bond. Los van de reiskosten voor scheidsrechters, moet de helft van de netto opbrengst worden afdragen aan de tegenpartij.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020