NieuwsWedstrijdverslagCometas H2 – De Blinkert

17 maart 2019by H.V.Cometas
_DDP6171

De week van de goede beslissingen
Door De Knecht 17-03-20

Het was de week van de goede beslissingen! De eerste die ik maakte was om woensdag even een glimpje op te willen vangen van mijn idolen! Een “fan boy” zo zou de gemiddelde puber mij nu omschrijven. Totaal idolaat van de mannen van het zootje van Wim “The Lob” Louwenaar!

En wat trof ik daar aan! Juist! Een partijtje!  En daar ontvouwde zich de magie van het zootje! Afspraak was om Jos “Donnie” vd Meulen weer tot held van het veld te maken. Maar nu de plot twist. Hij stond bij het zootje tussen de palen. Dus missen/Jos raken hoefde niet meer. Resultaat: paar fraaie reddingen en een effectief zootje! Winst. Als liefhebber was het natuurlijk wel duidelijk dat dit niet alledaags was. Wel een goed moment om de troepen wakker te schudden bij H1 voor de topper tegen Udi!

De volgend goede beslissing was van The Humph! Meester trainer als hij is had hij een voortschrijdend inzicht op woensdag. Dus op zaterdag traden Martijn “dr Oetker” de Ruiter en Daniël “audi” Iseger moesten zorgen voor balans! Meester zet! De nummer twee Udi werd opgerold! Niks menselijker dan vergelijkingen trekken en The Hump wordt steeds meer vergeleken met Louis van Gaal in de kantine! Terecht in de ogen van deze liefhebber en zelf benoemd handbal influencer!

En dan de mooiste beslissing van deze week! Kijken bij het zootje! Een wedstrijd die de mensen in de sporthal nooit zullen vergeten! Resultaat van de wedstrijd deed er al snel niet meer toe. De heren waren namelijk onderdeel van een geheim experiment van het IHF. Ik denk niet dat iemand het in de gaten had. Maar ik wel! Als kenner zag ik het gelijk! Scheidsrechters met communicatie middelen. Vreemde gezichten in de sporthal. Nu zag ik het gelijk! Dit waren geen normale vreemden. De faam van de mannen was hun vooruit gesneld. Navraag leerde dat het een serieus experiment van nieuwe regels was! Fantastisch en wat een eer voor mijn helden! Al wist niemand het!

Wat weer er dan geëxperimenteerd vraagt u zich natuurlijk af! Nou een kleine greep: als Martijn “dr. Oetker” de ruiter indringen maakt(aanvallend) krijgt hij twee minuten, als Ivo “Block buster” Zijlstra de bal die naar de cirkel wordt gespeeld vangt maar achterover zijn eigen cirkel invalt is het een penalty, en de loopregel is flexibel aan te passen op het individu ondervonden Nils “the diver” Maurits en “dr. Oetker” de Ruiter.

Dit klinkt als eenzijdig. Maar dat was het niet. Ook de tegenstanders hadden aangepaste regels. Dit leidde tot een hilarisch schouwspel wat velen nooit meer zullen vergeten. Conclusie was wel dat de mindere teams baat hebben bij de experimentele regels! Mijn helden verloren met een glimlach van oor tot oor. Mooi om te zien dat sport verbroederd en een experiment niet ontaard in een slagveld.

Hulde ook naar de scheidsrechters! Het is boven menselijk moeilijk om je natuurlijke drang de echte regels toe te passen weg te stoppen. Het IHF had de juiste mannen gestuurd!

De knecht

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020