NieuwsWedstrijdverslagCometas H1 tegen HVC H1

29 september 2019by H.V.Cometas
_DDP6407

Eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen

Door Stan de Boer, 29 september 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren van H.V.Cometas de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ondanks de promotie naar de tweede divisie was de tegenstander één die ze vorig jaar ook al troffen: HVC. HVC speelde vorig jaar ook in de hoofdklasse en was het team dat H.V.Cometas op de laatste speeldag van de titel afhield. De Leeuwarders waren gebrand op revanche, maar wisten ook dat het een moeilijke opgave zou worden. Vorige jaar speelden de twee teams op de voorlaatste speeldag tegen elkaar in Leeuwarden, toen boekte de thuisploeg een zwaar bevochten 29-25 overwinning.

Bij beide ploegen was te zien dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was. In de eerste paar aanvallen maakten beide ploegen domme fouten. Het was uiteindelijk H.V.Cometas dat als eerste in een goed ritme kwam. Mede door vijf goals van hoekspeler Stan de Boer, die helaas na tien minuten geblesseerd uitviel, kon H.V.Cometas een 9-1 voorsprong afdwingen. De gasten waren overdonderd door het snelle aanvalsspel van de thuisploeg en waren zelf niet in staat door de verdediging heen komen. Zelfs die paar keer dat het wel lukte om door de verdediging heen te komen, lukte het niet om te scoren. H.V.Cometas’ keeper Remco Keizer stond in de eerste helft een uitstekende wedstrijd te keepen en was in staat veel van de ballen die langs de verdediging kwamen tegen te houden. In de laatste minuten van de tweede helft begon het bij HVC iets beter te lopen maar toen de zoemer ging voor de rust stond H.V.Cometas 16-6 voor.

In de tweede helft kwam HVC iets beter uit de startblokken maar H.V.Cometas was in staat om HVC tegen te houden. De dekking stond goed en ondanks dat HVC beter speelde dan in de eerste helft, lukte het de Drenten niet om dichterbij te komen. De verdediging van HVC was niet opgewassen tegen het snelle spel van H.V.Cometas, dat ook nog eens vanaf elke positie kon scoren. H.V.Cometas was ook een aantal keer gelukkig dat de keeper de bal wel kon aanraken maar niet genoeg kon aanraken om een doelpunt te voorkomen. In de laatste minuten van de wedstrijd was het duidelijk dat H.V.Cometas de wedstrijd niet meer kon verliezen. Ondanks de vele tijdstraffen aan beide kanten bleef H.V.Cometas kalm en pakte twee belangrijke punten in de tweede divisie.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk 33-20.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020