NieuwsWedstrijdverslagH.V. Cometas DMW vs Assen ’75

18 november 2019by H.V.Cometas
_DDP6212

Wat doet u op een gemiddelde woensdag avond?

Door Renate, 18 november 2019

Juist… Een potje handbal (kijken). Onze dames midweek zijn afgelopen woensdag weer in vol ornaat aangetreden op het handbalveld. Dit maal mochten de dames afreizen naar het mooie Assen. Om 20.00 uur werd daar het startsein gegeven voor de wedstrijd tussen H.V.Cometas DMW en het altijd lastige Assen ’75. De dames zaten dan om 18.30 uur al in de auto.
Je moet er wat voor over hebben..

Assen is altijd een geduchte tegenstander. Kent u de verhalen nog? Zo zou oorspronkelijk Assen vorig jaar kampioen worden, maar met dank aan Aeolus werd dit verhaal anders. Door de winst van Aeolus tegen Assen werden “onze dames” kampioen!
Vorig jaar zijn de wedstrijden tegen Assen geëindigd in een gelijk spel en een verloren pot.
Er is dus een ding zeker, de dames mochten aan de bak.

“De Coach” sprak bemoedigende woorden in de kleedkamer! We beginnen zoals altijd. Dit betekent dat de keeper gewoon op het doel staat, en de overige speelsters hun positie kennen. Toch prettig. Vanaf minuut 1 zit de felheid er in. Bij beide partijen. Assen weet dan ook een voorsprong te pakken van 3 punten. Op dat moment staat het dan 6-3.

Voor de rust weten de dames de voorsprong terug te dringen en gaat het steeds gelijk op. Bij rust is dan ook niet noemenswaardig (dit is ook gewoon omdat we de ruststand simpelweg niet meer weten). In de rust het vertrouwde praatje. De Coach en dames zijn tevreden over de gang van zaken, hier en daar een beetje aanscherpen, maar het gaat niet geheel onaardig.

Toch lijkt het alsof er wat in die bidons heeft gezeten. De dames kregen vleugels, zo leek het. Met een aantal dames die lekker op schot waren, wordt de gehele wedstrijd overgenomen door “onze dames. Verdedigend goed werk, in de aanval mooie druk laten zien.

Dit resulteerde in een eindstand van 14-18.

De dames van de midweek hebben door hun overwinning nu een plaatsje bij de bovenste drie bemachtigd. Komende woensdag zullen zij thuis de strijd aangaan met eerder genoemde Aeolus. Dus wat kun je zoal doen op een gemiddelde woensdagavond? Inderdaad… potje handbal kijken :). 19.00 uur in het Klaverdijkje, dan strijden deze showpony’s voor twee punten!

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020