NieuwsWedstrijdverslagCometas D1 vs H.V.R. D2

18 februari 2019by H.V.Cometas
IMG-20190217-WA0029
IMG-20190217-WA0028
IMG-20190217-WA0030

Gewonnen, maar H.V.Cometas had er meer uit kunnen halen
Door Marcel van der Laan 18-02-2019

Zondag 17 februari kwamen de jongens en meisjes van H.V.R. D2 uit Roden op bezoek.
Het H.V.Cometas D jeugd team had er zin in. Ze begonnen zo als altijd enthousiast aan de warming-up met het gevoel dat het wel eens een mooie wedstrijd zou kunnen worden.
Na het fluitsignaal schoot H.V.Cometas uit de startblokken met een snelle aanval, maar dat leverde geen doelpunt op. H.V.R. antwoordde ook met en snelle aanval, maar Timo Brouwer had geen moeite met de afstandsschoten van de tegenstander.

Er werd over en weer regelmatig op doel gegooid, maar aan beide kanten waren de spelers te gehaast met afwerken. Halve kansen resulteerden in balverlies. Pas na 8 minuten viel het eerste doelpunt door een sprongworp van Jocelyn van der Laan die zondag een puike wedstrijd speelde.

Jocelyn gooide de bal even later weer in het net en bleek een belangrijk aandeel te krijgen in het eindresultaat van deze wedstrijd.

H.V.R. wist inmiddels ook waar het doel stond en maakt er 2-1 van.

Na mooie doelpunten van Harmen Postma en Lotte Stokkers stond het bij rust 4-2 in voordeel van de jeugdige Liwwadders.
De tussentijdse conclusie was dat de verdediging goed stond te dekken, maar dat H.V.Cometas te vaak uit halve kansen wilden scoren.
Soms lukt dat, maar niet in een wedstrijd waarin veel H.V.Cometas spelers geen geluk hadden. Een aantal erg goede schoten op doel werden gekeerd door paal of lat. Daarnaast had de keeper van de tegenstander iets langere vingertoppen dan onze keeper. Harmen Postma stond als een beest te keepen, maar de bal was een paar keer gewoonweg buiten zijn bereik.

In de laatste minuten was duidelijk dat H.V.Cometas het zich erg moeilijk had gemaakt door te weinig doelpogingen te verzilveren. Daardoor moest Harmen Postma nog met twee onnavolgbare bewegingen een schot op doel en een rebound tegenhouden. Zo voorkwam hij een gelijkspel.

Een spannende wedstrijd met mooie acties, maar H.V.Cometas had er veel meer uit kunnen halen.

 

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020