NieuwsWedstrijdverslagC.S.V. HS1 vs H.V.Cometas HS2

14 oktober 2019by H.V.Cometas
H2

Wederom een dag om niet te vergeten

Door Ivo Zijlstra, 14-10-2019

Heren 2 wacht nog altijd op de eerste punten in de Hoofdklasse D. Zondagochtend mochten de mannen van Wim naar Castricum om tegen het 1e team van CSV te strijden. Het werd wederom een dag om niet te vergeten……

De auto rijdt voor en via Britsum rijden we via Lollum en Waaksens naar de Afsluitdijk. Iets na halverwege Afsluitdijk, horen we een piepje. Het piepje geeft aan dat de bandenspanning niet goed is. Voelt de auto nu ook al de wedstrijdspanning en probeert deze de spanning kwijt te raken. We stoppen bij het 1e tankstation na de Afsluitdijk, de chauffeur voelt toch wel dat er wat aan de hand is.

De rechtervoorband ziet er wat leeg uit en had geen last van spanning meer.  De 1e gedacht was natuurlijk “daar” moet lucht in, deze gedachte werd ook al aangedragen via WhatsApp, want dit moest natuurlijk gemeld worden aan de andere strijders van Heren 2, die natuurlijk voorop reden.

Huppakee, Eurootje erin en gas er op! (nou ja, lucht moest er in). Wat sist er nu de hele tijd, is dat de pomp? Oh nee, er zit een scheur aan de achterkant van de band, en de band kan de spanning niet meer aan. Reservewiel, thuisbrengertje is wat in je opkomt, maar helaas lieve lezers van dit alles was niets aanwezig in deze “Quatro” . Oh jee wat nu?!?!! De coach denkt gelijk aan de wedstrijd…. gelukkig zijn er wel 6 veldspelers en 2 keepers en de shirts onderweg naar de wedstrijd.

Een ad-hoc abonnement van de wegenwacht laat ons niets anders dan wachten op de wegenwacht onder het genot van een bakje koffie (mede mogelijk gemaakt door de chauffeur die zich toch wat schuldig voelde).

Het wachten begint en het wordt steeds duidelijker dat wij de wedstrijd niet gaan halen. Via WhatsApp proberen we elkaar te steunen, zij die 2x 30 minuten mogen knallen, en zij die bij een pompstation mogen wachten. Dat ziet er ongeveer zo uit.

https://cometas.nl/wp-content/uploads/2019/10/H2.jpg
https://cometas.nl/wp-content/uploads/2019/10/h2c.jpg

Er stond nog een brommer bij het Tankstation, berekeningen wezen uit dat deze zou aankomen bij de 3e helft van H2. Je zag de twijfel bij de mannen of ze deze (oh zo belangrijke) 3e helft mee zouden pakken. Door een democratisch besluit, met z’n allen of niet zijn we maar net gegaan. Op naar ons 2e bakje koffie!

De huidige situatie deed me gelijk denken aan Dames 2 die een soortgelijke situatie meemaakten op weg naar Rolde. Bij het nuttigen van ons bakje koffie zag je dat de gedachten bij onze strijders in Castricum waren. Jitse waagt er een berichtje aan genaamd “Tussenstand?”. We krijgen een foto opgestuurd, en wat blijkt het staat 9-9 bij rust. WOW!!! Wat een knappe prestatie. De dames achter de toonbank manen ons wat zachter te doen en dat het niet gewaardeerd wordt om een buikschuiver te maken of de polonaise in te zetten  “het is hier geen kantine”.

Er wordt zelfs een foto gestuurd van een speler, die tijdens de wedstrijd na het maken van een doelpunt gewoon nog een selfie kan maken.

https://cometas.nl/wp-content/uploads/2019/10/H2A.jpg
https://cometas.nl/wp-content/uploads/2019/10/h2d.jpg

De mannen waren goed bezig in Castricum, was het lek boven (niet in de band maar in het spel van H2)?
Eindelijk kwam daar de Wegenwacht, u moet weten dat we daar inmiddels bijna 2 uur staan. De man kijkt wat mompelt wat en komt met de mededeling dat dit soort banden moeilijk zijn te krijgen, en al helemaal op zondag. Er vind druk overleg tussen de chauffeur en de Wegenwacht => dit is de uitkomst, een sleep naar Den Oever.

Nadat we in stilte de auto in de verte zagen verdwijnen kwam het verdrietige bericht dat de punten niet mee naar Leeuwarden gingen. Eindstand 21-16. Ik was als aanvoerder toch wel trots op ‘mijn mannen’ maar gelijk dacht ik, wat als we er bij waren geweest? De mannen hebben gestreden en de koek was op waardoor CSV aan het einde van de wedstrijd de overwinning binnen haalde. Ik denk dat we in de thuiswedstrijd wel wat goed te maken hebben J.

Dit was het allereerste wedstrijdverslag wat u van mij te lezen heeft, iets anders dan mijn voorganger “De Knecht” maar niet met minder passie geschreven.

Hoe zijn jullie dan nog thuis gekomen zult u zich waarschijnlijk afvragen. U moet weten dat achter elke handballer/handbalster/coach of vrijwilliger ook een gezin/partner een steun in de rug is. De steun en toeverlaat van onze coach kwam aangereden, wij pinkten een klein traantje van geluk weg. Dit was na 3,5 uur vertoeven bij het tankstation onze rit naar huis!!

De heren bleven nog strijden voor de hoog aangeschreven 3e helft waar ze toch met trots mochten terugkijken op de gespeelde wedstrijd!!. Ik wil hierbij (namens Wim, Jitse,  Atte en ondergetekende) de volgende mensen bedanken: Max, Peter, Jorrit, Daniel, Martijn, Yael, Luc en Nick. In het bijzonder Jeanette en de Wegenwacht.

Wil je ons ondersteunen, support geven of meedoen aan de 3e helft. Je bent welkom bij onze volgende thuiswedstrijd op 27 oktober om 15 uur in het Kalverdijkje tegen het ongeslagen Commandeur VVW. Tot dan!!!

Ivo

https://cometas.nl/wp-content/uploads/2019/10/h2B.jpg
logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020