NieuwsWedstrijdverslagBekerwedstrijd Unitas HS1 – H.V.Cometas HS1

22 december 2018by H.V.Cometas
Balnet

Halve finale regio Noord bekerwedstrijd Unitas HS1 – H.V.Cometas HS1
Door Nick Ploegsma, 22-12-2018

Afgelopen woensdagavond trad H.V.Cometas HS1 aan tegen het 1e team van Unitas, die op dit moment in het linkerrijtje staat van de tweede divisie. Een tegenstander waar zij voorgaande jaren meermaals tegen hebben gespeeld. Het is van tevoren bekend dat deze wedstrijd nog lang niet is gespeeld en dat er gevochten moet worden om de overwinning binnen te slepen.

Na het eerste fluitsignaal werd dit dan ook direct bevestigd: H.V.Cometas HS1 keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Unitas HS1 liet H.V.Cometas HS1 niet wennen aan de zachte bal vol met hars en dat is hun goed recht. Direct na de achterstand kwam liet het 1e van H.V.Cometas zich niet kennen en vocht zich terug tot een 3-4 voorsprong. De toon van de wedstrijd was gezet en de heren van H.V.Cometas laten zich niet kennen. De eerste helft ging gelijk op echter aan het eind van de eerste helft wist Unitas HS1 zich te onderscheiden en kwam met een 14-10 ruststand op een goede uitgangspositie om de winst in deze wedstrijd in de wacht te slepen, op weg naar de regiofinale om de landelijke beker tegen het tweede team van E&O.

De tweede helft begon zwak voor H.V.Cometas HS1. De verdediging stond niet sterk en er wordt onvoldoende gecommuniceerd. Unitas HS1 maakte hier gretig gebruik van en zorgde voor een verdere voorsprong met als hoogtepunt een voorsprong van maar liefst 7 doelpunten. Het werd duidelijk dat het nog erg lastig ging worden om deze wedstrijd in Rolde te winnen om kans te blijven maken tot het spelen van de regiofinale. Desondanks de score op dit moment gaf H.V.Cometas HS1 zich niet gewonnen. De voorsprong van 7 werd al snel teruggebracht door een reeks mooie passes naar de cirkel en enkele afstandsschoten van Ferry Ferwerda. Hierdoor kwam de score op 29-29 waarmee alle kansen weer gelijk werden in deze spannende bekerwedstrijd.

Unitas HS1 kreeg het lastig, waardoor H.V.Cometas HS1 extra gemotiveerd werd om hier na een ruime achterstand alsnog de wedstrijd binnen te slepen. Enkele fouten in de slotfase van de wedstrijd werden zwaar bestraft door de scheidsrechters, waardoor Unitas HS1 beloond werd met een paar 7-meter worpen en een 2-minuten tijdstraf voor H.V.Cometas HS1. Unitas HS1 benutte deze 7-meterworp waardoor de score op 30-29 kwam te staan. Ook de 31-29 kon door ondertal van H.V.Cometas HS1 gemaakt worden waarmee tevens de wedstrijd werd afgesloten.

Eindstand 31-29 waarmee het bekeravontuur voor de heren van H.V.Cometas is gestrand. Desondanks hebben de mannen veerkracht getoond door zich niet gewonnen te geven na een achterstand van maar liefst 7 doelpunten die zijn teruggebracht naar een gelijke score in de slotfase van de wedstrijd.

Eindstand 31-29

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020