NieuwsWedstrijdverslagBekerwedstrijd H.V.Cometas – HV Unitas

14 november 2019by H.V.Cometas
_DDP6407

5-1 dekking van Unitas

Door Stan de Boer, 14 november

Afgelopen woensdag troffen de heren van H.V.H.V.Cometas voor de tweede keer dit seizoen HV Unitas. Ditmaal niet in de tweede divisie maar voor een bekerwedstrijd. Vorig jaar werden de Leeuwarders in een spannende wedstrijd uitgeschakeld door Unitas en eerder dit seizoen werd ruim verloren van Unitas. H.V.Cometas had dus wat goed te maken. Helaas begonnen de heren slecht aan de wedstrijd en hadden ze na een kwartier gespeeld te hebben pas twee doelpunten gescoord. In het voordeel van H.V.Cometas was dat Unitas ook niet al te best speelde en daardoor niet een onoverbrugbaar gat sloeg. Wel stond er gedurende de eerste helft een 6-12 stand op het scorebord, maar dit gat werd nog gedurende de eerste helft gehalveerd tot 10-13 bij rust. Ondanks de 10-13 voorsprong hield de coach van Unitas een donderspeech die tot in de kleedkamer van H.V.Cometas te horen was. In de kleedkamer van H.V.Cometas ging het er rustiger aan toe en werden er duidelijke afspraken gemaakt over er hoe er om moest worden gegaan met de 5-1 dekking van Unitas.

In de tweede helft kwam H.V.Cometas beter en beter in z’n spel en dit leidde er toe dat Unitas nog maar één doelpunt kon uitlopen. Aanvallend werd de 5-1 dekking steeds beter omzeild en in verdedigend opzicht werden de bepalende spelers van Unitas steeds beter uit de wedstrijd gehaald. Maar om de overwinning te behalen moest wel de achterstand, die rond die vier goals bleef hangen, gedicht worden. Vanaf de 45e minuut gebeurde dit ook en beetje bij beetje werd het gat kleiner. Door het goed gebruik maken van de break-out, normaal het wapen van Unitas, kwam H.V.Cometas op gelijke hoogte en uiteindelijk op voorsprong. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong want twintig seconden voor tijd maakte Unitas gelijk. H.V.Cometas moest in ondertal aan de laatste aanval beginnen. Ondanks dat wist Nils Maurits vlak voor tijd een penalty te versieren. Sverre Wolters nam de verantwoordelijkheid om de penalty te nemen. Hij benutte deze koeltjes en dat betekende dat H.V.Cometas de eerste bekerwedstrijd van het seizoen 26-25 gewonnen had.

Eindstand 26-25

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020