Heren Cometas vechten zich naar twee punten

Afgelopen zaterdag stond er voor de heren van Cometas de eerste wedstrijd van 2023 op het programma. Nadat de laatste wedstrijd van 2022 werd gespeeld zonder wissels zaten er nu 5 man op de bank van de thuisploeg. Erix uit Lichtenvoorde was de tegenstander in het Kalverdijkje en op basis van de ranglijst, Erix stond vierde Cometas vijfde voor aanvang van de wedstrijd, kon er een spannende wedstrijd verwacht worden. Die spannende wedstrijd kwam er ook. Vanaf het begin ontliepen de twee teams elkaar nauwelijks.

Voor Cometas waren het hoekspeler Stan de Boer en linker opbouwer Jeffery van der Galiën die voor de doelpunten zorgden. De druk van Van der Galiën zorgde ervoor dat er veel ruimte kwam op de hoek waar De Boer maar al te graag gebruik van maakte. Aan het eind van de eerste helft kwam ook Remon de Vries op schot wat voor nog meer druk op de verdediging van Erix zorgde. Door het grote aantal wissels kon Cometas ook gebruik maken van de break out waar onder andere Remon de Vries en Jakob Laning gebruik van maakte. Cometas ging de rust in met een 17-16 voorsprong en dus leken de twee punten binnen bereik.

De start van de tweede helft was niet veel belovend. De 17-16 voorsprong werd snel weggegeven en Erix liep uit naar een 17-20 voorsprong. Aanvallend liep het niet meer zoals in de eerste helft en het leek erop dat de wedstrijd uit de handen van de thuisploeg glipte. Met nog vijf minuten te gaan stond Cometas 25-29 achter en leek het onmogelijk om nog op voorsprong te komen. In de laatste vijf minuten viel alles op z’n plek. Keeper Daan Kikstra hield alle ballen tegen, waaronder een break out, en ook aanvallend viel alles er weer in. Een minuut voor tijd gooide Kikstra een perfecte break out aan op Stan de Boer die het met een schitterend lobje af maakte. De stand was nu 29-29 en opeens leek de winst weer mogelijk. De volgende aanval van Erix liep op niks uit en dus kon Cometas op voorsprong komen. De aanval werd lang genoeg gerekt om Erix geen kans te geven en Cometas speelde Remon de Vries goed uit. Vanaf de cirkel kon hij vrij schieten en schoot door de benen van de keeper in de goal. Erix probeerde nog een aanval op te zetten maar werd teruggefloten door de scheidsrechter die zag dat de midden uit te snel genomen werd. Er kwam nog een schot van Erix maar dat werd geblokt door de verdediging van Cometas. Zo werd de eerste wedstrijd van 2023 met een 30-29 winst afgesloten en kon er na afloop feest gevierd worden in de kantine.

Scroll naar boven