HV Cometas H1 – Handbal Twente H1

Zaterdag 8 oktober stond voor de Heren 1 van HV Cometas de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Voor het eerst stond er een wedstrijd tegen Handbal Twente op het programma. De heren van Cometas begonnen slordig aan de wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend werden veel fouten gemaakt. In de dekking werd er te weinig gecommuniceerd waardoor er veel ruimte ontstond voor de tegenstander en in de aanval werd er vanaf alle posities te veel gemist. Vanaf het begin was het ook duidelijk dat de scheidsrechters de wedstrijd niet in de hand hadden.

Op alle fronten misten ze veel waardoor er aan beide kanten veel onveilige situaties ontstonden. Ondanks de fouten kon Handbal Twente niet heel ver weglopen. Bij rust was de stand 12-15 in het voordeel van de bezoekers. Dit kwam vooral door goed keeperswerk van Jos Vermeulen die meerdere onmogelijke balen, waaronder een penalty, tegenhield. In de tweede helft begon Cometas sterk en kwam het terug op gelijke hoogte. Vanaf de 40e minuut begon het weer te haperen bij de thuisploeg. De frustraties met de scheidsrechters zorgden voor onnodige fouten en zorgden ervoor dat Twente weg kon lopen bij de thuisploeg. Met nog tien minuten te spelen stonden de gasten 20-27 voor. In de laatste tien minuten begon het weer te lopen bij de thuisploeg. 15-jarige keeper Daan Kikstra speelde een geweldige laatste tien minuten en hield bijna alle ballen tegen in deze fase. Ook hij wist een penalty te stoppen, tot grote frustratie van de tegenstander. De comeback van Cometas kwam uiteindelijk net te laat. De einduitslag was uiteindelijk 27-28.

Voor de dames van Cometas stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Na een nederlaag in de eerste wedstrijd waren er dit weekend twee punten voor de ploeg van Hongaarse coach Gergly Sandor. HV Vido werd met 22-16 verslagen.

Scroll naar boven