De Bijzondere Middag van Heren 1 in Groningen 

Afgelopen zondag stond voor Heren 1 de uitwedstrijd tegen V&S in Groningen op het programma. De thuiswedstrijd was gewonnen tegen deze ploeg, dus was er vertrouwen in een goed resultaat in Groningen. Helaas werd er maar met zeven veldspelers afgereisd naar Groningen omdat er door blessures en ziekte een aantal spelers niet aanwezig was. De wedstrijd begon fantastisch voor de heren. Binnen drie minuten stond er een 0-3 voorsprong op het bord en leek er een goede prestatie in te zitten.

V&S kwam wel terug en tot de twintigste minuut ging het gelijk op. Vanaf de twintigste minuut begon de bijzondere middag voor de heren. Lasse Hiddink viel uit met een tand door de lip en kon daardoor niet meer verder spelen. Hierdoor stonden de heren de rest van de wedstrijd met een man minder in het veld. Ondanks dat kon V&S niet heel ver weg lopen en stond er bij rust een 12-8 stand op het scorebord. Na tien minuten in de tweede helft werd de rampspoed alleen nog maar groter. Na een goede redding verdraaide keeper Daan Kikstra zijn knie en kon daardoor de wedstrijd niet voortzetten. Even dachten de heren aan stoppen, maar in Sverre Wolters werd een speler/keeper gevonden en zo kon de wedstrijd toch doorgaan.

Door sportiviteit van V&S, er werd elke keer gewacht tot Cometas weer een keeper op goal had staan, kon de wedstrijd op een acceptabele manier worden uitgespeeld. Hoogtepunt van de tweede helft was de door Yael Samanter gescoorde vlieger. De wedstrijd werd uiteindelijk met een 31-15 stand afgesloten en de heren konden weer terug naar Leeuwarden vertrekken. Na afloop was er wederzijds respect tussen de ploegen. Waar V&S het knap vond dat Cometas de wedstrijd nog uit had gespeeld, was Cometas blij dat V&S niet de hele tijd de bal op een leeg doel gooide. Na de vakantie hopen we weer wat completer te zij  weer eens een overwinning te kunnen behalen. 

Scroll naar boven