NieuwsWedstrijdverslagActief Paterswolde DS1 – H.V.Cometas DS2

9 december 2018by H.V.Cometas
H.V.Cometas Dames 2

In de laatste seconde een punt voor Dames 2.
Door Vera Sikkes 9-12-2018

Dit weekend mocht Dames 2 afreizen naar het altijd bruisende Paterswolde voor een wedstrijd tegen Actief P. Na een ritje tussen weilanden en boerderijen kwamen we mooi op tijd aan in sporthal De Marsch. Samen met E-jeugd speelster Lieke zat Corine al op ons te wachten. Ook dit weekend moesten wij helaas een aantal meiden missen. Gelukkig had trainer/coach Keimpe een sterk plan waardoor wij met Dames 1 speelster Karlijn zelfverzekerd aan de wedstrijd konden beginnen.  Volgens de ranglijst zou dit een spannende wedstrijd worden. H.V.Cometas dames 2 staat op de 2deplaats, onze tegenstander Actief P. op plaats 4 van de ranglijst. De winnaar van dit duel behoudt aansluiting met koploper F.H.C.

De ‘meisjes van Keimpe’ gingen daverend van start. Binnen een paar minuten hadden we een 4-1 voorsprong te pakken. Dit hadden we te danken aan goed verdedigend werk van Kaya. De aanvallers van Actief P. kwamen niet door het midden waardoor ze genoodzaakt werden uit lastige hoeken te schieten. Door balverlies en slordige aanvallen namen de dames van Actief P. helaas de voorsprong over.

Gelukkig hadden wij nog een troef achter de hand. Jarenlang had ze geen bal aangeraakt, maar toch begon het bij onze nieuwe aanwinst Joyce weer te kriebelen. Sinds een aantal weken duikt ze het zwembad uit om lekker mee te kunnen ballen op de vrijdagavond. Mede door het razendsnel terug verdedigen van Joyce wisten wij onze achterstand bij rust te beperken tot 11-10.

Na rust zagen wij onze achterstand langzaam groter worden. Heel even lieten wij onze koppen hangen en dachten wij zonder punten terug te moeten naar Leeuwarden. Maar gelukkig was daar ons Duitse duo Janine en Larissa. Janine beulde als stoor in onze 5-1 dekking. Waardoor ze haar landgenoot Larissa in de break-out kon bedienen. Met nog 5 minuten te spelen keken wij tegen een achterstand van 3 punten aan. Karlijn wist een tijdstraf uit te lokken waardoor de dames van Actief P. nog maar met 5 veldspeelsters in het veld stonden. Corine wist van deze ruimtes gebruik te maken waardoor ze dwars door de verdediging van de tegenstander heen liep. Door cruciale reddingen van Aïcha wisten wij de aansluiting weer te vinden.

Met nog 30 seconden op de klok mochten wij de laatste aanval inzetten. Op dat moment stond de score nog op 21-20. De paniek was in de ogen van onze tegenstander duidelijk zichtbaar. En die was terecht in de laatste secondes kregen wij een penalty. Helaas werd de penalty tegen de goed keepende keeper van de tegenstander aangeschoten. De afvallende bal kwam in de cirkel terecht, door een overtreding van een speelster van Actief P. kregen wij opnieuw een penalty. Dit was echt de laatste kans om nog met een punt Paterswolde te verlaten. Koelbloedig liep onze Moeke Co richting de penalty streep. Met al haar ervaring wist zij de penalty te benutten en werden wij niet met lege handen van het veld gestuurd.

Eindstand 21-21

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020