NieuwsWedstrijdverslagActief P. DS1 – Cometas DS2

1 december 2019by H.V.Cometas
handbal joyce

Op karakter

Door Vera Sikkes 1-12-2019

Op deze zonnige eerste dag van december mocht Dames 2 het opnemen tegen Actief P. Trouwe lezers van onze wedstrijdverslagen  weten inmiddels dat uitwedstrijden niet helemaal ons ding zijn. En dat is niet te wijten aan het spelen in een andere hal of met een andere bal. Maar de reis van en naar onze bestemming gaat niet altijd zonder slag of stoot. Bij het Kalverdijkje aangekomen hoor ik heel hard: ‘NEEEE, ik zie Kaya haar auto’. Het rijschema werd gecontroleerd en daar stond inderdaad de naam van Kaya. Het verdelen in de auto’s ging nog nooit zo snel. De twee sterkste spelers van het team mochten bij Kaya in de auto, voor als de auto van de vluchtstrook geduwd moest worden. Maar dat zeiden we natuurlijk niet tegen Kaya. Onze reserve keepster Lisa controleerde of ze haar keepersbroek mee had, voor het geval dat.

Om de vijf minuten werd de groepsapp gecontroleerd, maar wonder boven wonder stond iedereen na een klein uurtje heelhuids op de bestemming. Dit keer kon trainer/coach geen beroep doen op de gezusters Stellingwerf, die een gezellig weekendje in London zaten. En met Co in de lappenmand bleven er niet veel meiden over. Gelukkig wilden Karlijn en Amy graag mee en hadden we drie wissels op de bank. Door het vele wisselen van spelers hebben we dit seizoen nog nooit in een vaste opstelling gespeeld. Dus is het begin van de wedstrijd altijd een beetje aftasten. Dat was ook te zien op het scorebord. Na een kwartier stond het 7-7. Maar het was vooral Actief P. die gemakkelijk tot scoren kwam. In de laatste fase van de eerste helft werd en door ons slordig gespeeld. Waardoor we bij rust tegen een 13-10 achterstand aankeken.

De tweede helft begon net zo rommelig als het einde van de eerst helft. In de eerste vier aanvallen werd de bal heel gemakkelijk aan de tegenstander gegeven. Gelukkig had Femke haar vizier op scherp en gooide de bal op z’n ‘Femkes’ langs de keepster van Actief P. Vanaf dat moment kregen wij meer geloof in ons spel. Dat was vooral te merken in de dekking. Via een stand van 17-12 kwamen wij langzaam dichterbij. De dames van Actief P. leken moe en uitgespeeld. In de aanval wisten ze er niet meer door te komen door 7 doelpunten van ons (oa. Amy, Larissa en Lisa) kwamen we op een 17-19 voorsprong te staan. Ook Kaya wist een paar mooie reddingen te maken. Het gevoel dat iedereen had werd bevestigd, wij gaan deze wedstrijd winnen. Maar Actief P. kwam inmiddels weer tot scoren. Vanaf hun volle bank hadden ze nog wat troeven die ingezet werden. In de laatste minuut was het zo spannend dat het publiek op het puntje van hun stoel was gekropen. Het stond 21-22 en wij hadden de bal. Vooral op de cirkel was het hectisch, want Joyce en Vera hadden beide besloten om vanuit de hoek over te lopen. Juist door die hectische situatie kreeg Amy de kans om Lisa vrij te spelen. Lisa maakt haar kans heel koelbloedig af waardoor we met 21-23 voor kwamen te staan. In de laatste aanval schoot de schutter van Actief P. de bal nog mooi in de kruising. Maar dat was al te laat, door karakter te tonen in de tweede helft werden er twee punten gewonnen. Keimpe borg ze voorzichtig op in z’n tas en nam ze mee naar Leeuwarden. Amy en Karlijn bedankt voor jullie hulp.

Eindstand 22-23

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020