NieuwsWedstrijdverslagAchilles AHV HS1 – H.V.Cometas HS1

10 februari 2019by H.V.Cometas
apeldoorn1
apeldoorn2
apeldoorn3

Teleurstellende nederlaag in Apeldoorn
Door Nick Ploegsma, 10-02-2019

Gisteravond was in Apeldoorn een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. De winnaar van deze wedstrijd kon met de 2 extra punten aansluiting houden met de top 3 in de strijd voor het kampioenschap. Verliezen zou betekenen dat kampioenschap vrijwel zeker uitgesloten is.Na een autorit van bijna anderhalf uur kon H.V.Cometas HS1 zich warm maken voor de wedstrijd tegen Achilles AHV HS1. De vorige wedstrijd won H.V.Cometas HS1 met 27-24 thuis in Leeuwarden.

Achilles AHV HS1 begon vol tempo aan de wedstrijd waarmee zij direct de dekking van H.V.Cometas HS1 bestormden. Daar had de uitspelende ploeg in het begin geen antwoord op, waardoor Achilles AHV HS1 direct tot een voorsprong kon komen. Aansluitend kwam H.V.Cometas HS1 terug om de score weer op gelijke stand te brengen tot een 4-4 score. De aanvallen van H.V.Cometas HS1 waren vrij lang en kostten erg veel energie, waar de tegenstander overduidelijk minder moeite mee hadden, doordat zij op een hoog tempo de gaten wist te vinden in de dekking van de heren uit Leeuwarden. Na gestart te zijn in een 5-1 dekking werd besloten om de middenvoor verdediger terug te brengen naar de cirkel om met een defensieve 6-0 dekking te proberen de snelle aanval van Achilles AHV HS1 te onderbreken.

In de tweede periode van de eerste helft stond H.V.Cometas HS1 beter te verdedigen, maar hadden nog teveel moeite om de bal in het doel te krijgen. Langzaam maar zeker werd de achterstand groter die opliep naar een 14-10 ruststand. Met een achterstand van 4 doelpunten is de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Belangrijk is om het vertrouwen te behouden in het behalen van een overwinning.

De tweede helft ging in het begin geleidelijk op, maar H.V.Cometas HS1 wist in de gehele tweede helft niet meer aan te sluiten bij de jongens van Achilles AHV HS1. Open kansen van H.V.Cometas HS1 werden niet benut, waar Achilles AHV HS1 vrij trefzeker was in de aanval. Het verschil werd gemaakt door de snelle tegenaanvallen bij balverlies van H.V.Cometas HS1 in de aanval. De verdediging was te laat om terug te verdedigen, waardoor het scorebord ondertussen al een achterstand liet zien van 8 doelpunten, die uiteindelijk werd uitgebreid naar 10 doelpunten verschil. H.V.Cometas HS1 was op het einde van de wedstrijd radeloos en had geen antwoord op de overnames van de thuisspelende ploeg. Ondanks de winst in Leeuwarden tegen hetzelfde team, heeft H.V.Cometas HS1 niet laten zien dat zij deze wedstrijd kans hadden om de winst in de wacht te slepen. Achilles AHV HS1 wist de wedstrijd in het slot te gooien met een toch overtuigende score van 33-23.

Komende week wordt er nog een thuiswedstrijd gespeeld tegen Kwiek, die op dit moment onderaan de ranglijst staan. Daarna hebben de mannen van H.V.Cometas HS1 3 weken rust van wedstrijden. Een mooie tijd om eens te reflecteren en een verbeterplan op te stellen voor de eindfase van de competitie.

Eindstand 33-23

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020