NieuwsWedstrijdverslagH.S. Duiven HS1 vs H.V.Cometas HS1

27 januari 2019by webmaster
Balnet

Zonder punten naar huis
Door Nick Ploegsma 27-01-2019

Om 15.10 mochten de heren van H.V.Cometas HS1 aantreden in de mooie sporthal van Duiven HS1 in het verre Duiven, vlakbij Arnhem.
Na een rit van bijna 2 uren was H.V.Cometas HS1 een beetje stijf, een goede warming-up zou dit probleem op kunnen lossen en dit werd dan ook gedaan.

Na het eerste fluitsignaal was het zaak om direct geconcentreerd te beginnen met volle overtuiging en focus. Al snel bleek dit van de mannen uit Leeuwarden niet helemaal aanwezig te zijn. Er werden in het begin van de wedstrijd wel kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Waar de score in het begin van de wedstrijd nog gelijk op bleef gaan, zorgde Duiven HS1 voor de eerste voorsprong van de wedstrijd.

H.V.Cometas HS1 had moeite met de beweeglijke spelers van Duiven HS1, waarmee zij niet lang hoefden te ballen om een doelpunt te maken. In tegenstelling tot H.V.Cometas HS1 die zich veel moest inspannen om tot scoren te komen. Dit kostte teveel energie, waarna er op sommige momenten in de aanval slordig werd gespeeld. De tegenstander wist hier van te profiteren en zette met een 15-10 ruststand een prima score neer voor de eerste helft.

Duidelijk werd dat het nog een lastige wedstrijd ging worden voor H.V.Cometas HS1. De tweede helft begon echter niet zoals gehoopt. Ook hier was de scherpte niet 100% en Duiven HS1 bleef met enkele breakouts profiteren van de wisselvallige periode van de mannen van H.V.Cometas HS1.

Al snel werd het verschil tussen beide ploegen groter, zo’n 10 doelpunten. Waar het in de eerste helft nog maar 5 doelpunten waren, die nog zijn te overbruggen door een sterke periode, wordt 10 doelpunten een lastige situatie.

Ondanks de achterstand liet H.V.Cometas HS1 zich niet kennen en wist met een paar sterke aanvallen het verschil terug te brengen naar 6 doelpunten. Het verschil in score konden de mannen, zo leek het, toch niet meer goedmaken. Waar in de eerste helft nog weinig straffen werden gegeven, werd in de tweede helft gestrooid met 2 minuten tijdstraffen. Aan 1 kant welteverstaan.

Overtredingen van H.V.Cometas HS1 werden, vaak tevens terecht, gestraft. Aan de andere kant was dit helaas niet het geval, waardoor H.V.Cometas HS1 meerdere malen met maar 3 of 4 spelers op het veld stonden. Duiven HS1 konden met 7 spelers op het veld hier gemakkelijk overheen lopen waarna de score snel weer werd uitgebreid. Ook in de aanval kon H.V.Cometas HS1 het niet meer goedmaken, doordat er vaak werd afgefloten voor aanvallende fouten zoals lopen, cirkel of na een felle verdediging van Duiven HS1 de goal niet konden vinden.

Uiteindelijk werd er een grote nederlaag genoteerd waarna de heren van H.V.Cometas HS1 weer een lange rit voor de boeg stond te wachten terug naar Leeuwarden, zonder punten.

Eindstand 32-21.

logofooter

Kalverdijkje 77a
8924 JJ Leeuwarden
Secretaris: 06-22548161
Sporthal: 06-14656461

© 2019 H.V.Cometas.
De informatie op deze website is zorgvuldig samengesteld. Fouten komen voor onze rekening, maar rechten kun je er niet aan ontlenen.

vriendenloterij

All content ©copyright DFP / H.V.Cometas. All rights reserved 2020